10 miljoen euro voor Belgische e-bike producent

Het Brusselse cowboy bike werd begin 2017 opgericht door 3 jonge maar ervaren ondernemers. In April 2017 was de eerste fiets klaar en nog datzelfde jaar werd de kaap van 1 miljoen euro omzet gehaald. Onlangs werd de duizendste fiets geleverd.

Groeimogelijkhedende drie oprichters van cowboy bike

Het bedrijf groeit dus als kool en heeft om deze groei te financieren extra kapitaal nodig. In april 2018 werd in een eerste kapitaalsronde reeds 2,5 miljoen euro op en nu komt daar nog eens 10 miljoen euro bij.

Met dit geld wil Cowboy versneld de markt in Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd-koninkrijk gaan bewerken. Om dit te doen moet het bedrijf op korte termijn groeien van 30 naar 80 personeelsleden.

Succes

Cowboy fietsen hebben een aantal specifieke kenmerken die het succes moeten verklaren. Om te beginnen valt de prijs voor een elektrische fiets behoorlijk mee? Waar een gemiddelde elektrische fiets rond de 2.200 euro kost heb je voor 1.790 al een Cowboy bike. Bovendien is de fiets met 16 kilogram erg licht. Ook het mooie design moet de stedelijke elektrische fietser aantrekken naast het feit dat je in plaats van met een display op de fiets gewoon met je smartphone als fietscomputer kan werken.

 

Volg ons of like ons.
error

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of