3.000 Tesla Model 3 geleverd in Zeebrugge

Het gerucht deed al een tijdje de ronde maar werd nu door Elon Musk zelf bevestigd. Tesla heeft voor Zeebrugge gekozen als Europese doorvoerhaven voor de model 3. Deze keuze is uiteraard niet toevallig. Zeebrugge is nu reeds de grootste overslaghaven voor auto’s in de wereld. Ondertussen is, volgens de Tijd, het schip de Clovis Captain bij ICO (International Car Operators) aangemeerd in Zeebrugge en is men gestart met het lossen van de wagens. Volgens de geruchten zou Elon Musk, de Tesla Topman, vandaag zelf de site komen inspecteren.

200 nieuwe jobs

vanaf nu zou er elke week een nieuwe levering volgen. Alweer volgens Musk zou dit tot 200 extra jobs in de Zeebrugse haven opleveren. Deze jobs worden gecreëerd bij ICO, die de grootste autoterminal ter wereld uitbaat. De werknemers van ICO lossen de auto’s maar gaan ze ook helemaal klaarzetten voor het transport naar verdelers in niet minder dan 14 landen.

Oplaadpunten

Om al die Tesla’s op de juiste plaats te krijgen moeten ze uiteraard ook worden opgeladen. Hiervoor investeerde ICO in 300 oplaadpunten die de wagens tot 80% moeten opladen alvorens ze naar de consument kunnen vertrekken.

De Croo

De Glovis captain komt aan in ZeebruggeIn De Standaard laat Minister van Financiën en vicepremier Alexander De Croo van Open VLD alvast weten dat hij heel tevreden is met de keuze van Tesla voor Zeebrugge als europese invoerhub. Volgens De Croo toont de keuze van Musk aan dat België nog steeds een interessante investeringlocatie is. Bovendien zijn de douane medewerkers in België gewend om met dergelijke bedrijven op een vlotte en manier samen te werken.

Volg ons of like ons.
error

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of