Audi e-tron: prijs en levertermijn onzeker

Audi kondigde zijn e-tron iets meer dan een maand geleden aan als klaar en bestelbaar. Toen al ging het om een traject dat op zijn minst gezegd niet helemaal vlekkeloos was verlopen. Door allerlei vertragingen liet het onder andere toe dat het door Mercedes geklopt werd. Deze laatste kondigde immers reeds begin september hun elektrische SUV de EQC aan.

Bij de aankondiging van de e-tron, een volledig elektrische SUV die in Brussel zal worden geproduceerd, sprak Audi van eerste leveringen aan het einde van 2018 of begin 2019 en van een instapprijs van 82.400 euro. Verder was het onwaarschijnlijk stil. Nergens kon je vinden wat je voor dat bedrag juist kon krijgen en wat eventuele opties zouden gaan kosten. Het enige wat mogelijk was, was om een voorschot van 2.000 euro te betalen als voorintekening.

Nu blijkt dat er enerzijds problemen zijn met de software van de wagen en anderzijds met de prijs van de batterijen. Door een aantal wijzigingen die werden aangebracht aan de software van de Audi e-tron moesten, volgens het Duitse Bild am Sonntag, nieuwe beveiligingsmachtigingen aangevraagd worden. Dit zou een vertraging opleveren van minstens vier weken.

Duurdere batterijen

Daarnaast is, door een steeds stijgende vraag naar batterijen, de prijs ervan onder druk komen staan. De leverancier van Audi, LG Chem, zou de prijs met 10% willen laten stijgen. Audi is nog volop in onderhandelingen met LG Chem maar het is onduidelijk of de vooropgestelde prijs van 82.400 Euro zal kunnen worden aangehouden.

Volg ons of like ons.
error

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] van de e-Tron mee wordt geconfronteerd. In oktober 2018 hebben we reeds gemeld dat er een aantal problemen waren met de software die voor vertraging bij de productie zorgden. Ook op dat moment was er sprake van een conflict met […]