BMW IX3 verwacht voor 2020

Het lijstje met verwachtte elektrische wagens wordt steeds langer. Recent zijn er foto’s opgedoken van een bijna productieklare BMW IX3. Op het salon van Peking, eerder dit jaar kregen we al een voorsmaakje van deze wagen te zien maar nu is een rijdend prototype opgedoken.

Grootse plannen

BMW heeft grootse plannen als het op elektrisch rijden aankomt. Zo heeft de Beierse autofabrikant in het verleden reeds aangegeven dat het verwacht dat tegen 2025 tussen de 15 en de 25% van de door het merkt verkochte wagen elektrisch zullen zijn. Vanaf 2020 zou deze IX3 zijn bijdrage aan deze cijfers moeten beginnen leveren.

De elektrische BMW IX3
BMW Brilliance

De IX3 zal door BMW Brilliance geproduceerd worden. Dit is een joint venture die BMW heeft met het Chinese Brillinace. Op basis van de huidige gegevens gaan we er van uit dat de wagen een accupakket van 70kWh krijgt en een 270 PK sterke elektromotor. De WLTP-actieradius zou op 400 kilometer liggen.

Geen nieuw model

Opvallend is dat BMW, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Jaguar, Audi en Mercedes niet met een volledig nieuw model komt maar ervoor kiest om een bestaand model om te bouwen naar een elektrische wagen. De andere merken hebben er met hun I-Pace, e-Tron en EQC voor gekozen om een compleet nieuwe wagen te bouwen die vanaf de start als elektrische wagen is geconcipieerd.

Volg ons of like ons.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of