Corona virus impacteert ook Tesla

Het Coronavirus blijkt ook op onverwachte fronten nogal wat impact te hebben. Op 29 januari werd de Tesla superfactory in Shanghai gesloten als gevolg van de overheidsmaatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan.

Tesla reageerde al via CFP Zack Kirkhorn die liet weten dat het te verwachten viel dat de productie van de model 3 één tot anderhalve week zou worden vertraagd. Dit is een behoorlijke tegenvaller voor de fabriek in Shanghai. Deze zogenaamde “superfactory” opende ongeveer een jaar geleden en heeft een capaciteit van 150.000 wagens per jaar. Eens snelle berekening leer ons dus dat de productie met 2.900 tot 4.350 exemplaren zal terugvallen.

Herstart op 10 februari.

Ondertussen lijkt het erop dat vertraging zich effectief zal beperken tot die 1,5 weken. Er werd immers aangekondigd dat de fabriek op 10 februari terug wordt opgestart. Het valt te verwachten dat het een paar dagen kan duren eer alles weer op volle capaciteit draait. Ook de onderaannemers en de hele supply-chain moeten immers weer op gang komen. De Chineese overheid heeft in ieder geval reeds aangekondigd dat ze er alles aan gaan doen om dit proces maximaal te faciliteren. Dit kan zowel door operationele als door financiële steun gebeuren.

 

bron: Electrec

Volg ons of like ons.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x