ElektrischFiets

Lime plaatst 500 elektrische deelsteps in Brussel

Na de gewone deelfietsen en de elektrische deelfietsen zien we nu de elektrische deelsteps als paddenstoelen uit de grond schieten in verschillende Europese steden. Zo kent Brussel met Troty en Bird al 2 initiatieven. Daar komt nu met de hulp van Uber een 3de speler bij: Lime.

Lime lanceert in Brussel een netwerk met 500 elektrische steps. Daarmee is het meteen een pak groter dan zijn concurrenten (150 à 200 bij Bird en 60 bij Troty). Het netwerk is ondertussen al uitgerold dus je kan meteen met een Lime op stap in onze hoofdstad.

Gebruiken via app.

Als je een Lime step wil gebruiken dan volstaat het om de app te downloaden, je te registreren en vervolgens de QR-code op de step te scannen. Op die manier ontgrendel je het voertuig en kan je beginnen rijden.

Tarief & snelheid

Op vlak van tarieven heeft Lime zich in lijn gezet met de concurrenten. Je betaalt 1€ per gebruik en vervolgens 15 cent per minuut.

De steps van Lime zouden 24 kilometer per uur halen waarmee ze beduidend sneller zijn dan die van de concurrentie die tot 18 gaan. De vraag die we ons moeten stellen is tot aan welke snelheid dergelijke voertuigen zich veilig in het verkeer kunnen mengen. De leeftijdsgrens werd door lime op 18 jaar geplaatst. Vraag is ook hier in welke mate dit controleerbaar is bij een deelvoertuig dat via een app gedeblokkeerd wordt.

Waar gebruiken?

Lime elektrische deelstepDe Lime steps werken enkel binnen een bepaalde virtuele zone. Voorlopig is dat enkel het centrum en een beperkt deel van het westen en het zuiden van het Brusselse gewest. Op de app krijg jij een duidelijk overzicht van deze zone. Binnen de zone laat je de step gewoon achter waar je wil. Andere gebruikers kunnen de step dan ook weer vinden via diezelfde app. Tussen 22u ’s avonds en 7u ’s morgens worden alles steps binnengehaald om op te laden en na te kijken.

Uber

Lime is een Amerikaans bedrijf dat gevestigd is in San Francisco en het wordt gefinancierd door onder andere Uber.

Valse start in Antwerpen

Lime heeft parallel met Brussel ook 50 steps geïntroduceerd in Antwerpen. Daar werden ze echter op vraag van de stad bijna onmiddellijk weer verwijderd omdat de nodige vergunningen ontbreken. Ondertussen heeft Benjamin Barnathan, de general manager voor Lime in België wel aangekondigd dat ze er alles aan gaan doen om zo snel mogelijk de nodige vergunningen te krijgen in België.

Bron: Bruzz.be

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
1
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x