Renault stelt de EZ-Ultimo voor

Het Salon in Parijs was de uitgelezen kans voor de Franse constructeur om haar jongste conceptcar voor te stellen, de EZ Ultimo, een futuristische autonoom rijdende limousine van 5,8 meter lang.

Renault spaarde kosten nog moeite voor de conceptcar. Uiteraard is de wagen volledig autonoom. Je zal er dus ook geen zaken in terug vinden die ons traditioneel aan een wagen doen denken. Zo is het onder andere vruchteloos zoeken naar een stuur.

De auto werd luxueus aangekleed met hout, leder en zelf marmer waarmee Renault verwijst naar de grandeur die het merk had in het interbellum. Dit is echter het enige onderdeel dat verwijst naar het verleden. Alle andere aspecten van de wagen, zoals het design en de gebruikte technologie, zijn toekomst gericht.

Ondanks de lengte van 5,8 meter biedt de wagen slechts plaats aan 3 passagiers. Deze beschikken dan wel over alle mogelijke ruimte om zich te goed te doen aan de modernste technologische gadgets die je aan boord vindt.

Zoals gezegd wil Renault met deze wagen vooral de mogelijkheden etaleren waarover het beschikt en een beeld geven van een mogelijke toekomst. Het is echter wel de bedoeling om een deel van de technologie aanwezig in de wagen reeds in 2022 in de bestaande wagen te plaatsen.

Volg ons of like ons.
error

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of