Rijden we binnekort met een Dyson?

Dyson heeft een reputatie als het aankomt op alledaagse producten anders en beter maken. Ook op de automarkt willen ze dit gaan doen. En het is hun menens. Ze investeren niet minder dan 2 miljard Britse ponden (2,25 miljard euro) om met een radicaal andere oplossing te komen met betrekking tot de elektrische wagen.

Deze maand heeft het bedrijf plannen onthuld om een oud vliegveld om te bouwen tot een testsite voor hun wagen project. Bedoeling is om hier 200 miljoen pond te investeren in testwegen en alle faciliteiten die de ontwikkelingsingenieurs nodig hebben.

Dyson heeft nog niet veel details vrijgegeven over de plannen met elektrische voertuigen maar wat we wel weten is dat ze van plan zijn om “solid-state” batterijen te gaan gebruiken. Deze zijn, volgens Dyson alweer, kleiner en efficiënter dan de lithium-ion-batterij. Daarnaast zou een dergelijke batterij ook zorgen voor veiliger en sneller opladen.

Als Dyson slaagt in deze aanpak dan kan het bedrijf de markt van de elektrische wagen serieus dooreen schudden. Ze zijn echter niet alleen met deze aanpak. Ook Toyota investeert heel wat in deze solid-state technologie.

Bron: The National

 

Volg ons of like ons.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x