Verzekering Elektrische Auto

Uw elektrische wagen verzekeren is niet altijd zo evident. Heel wat verzekeraars maken quasi geen onderscheid tussen de elektrische wagen en een gewone wagen op brandstof. Toch zijn er in realiteit uiteraard heel wat verschillen. Denk maar aan de bijstandspolissen die in heel wat gevallen verbonden zijn aan een dergelijke verzekering. 

Bovendien zijn er wel wat parameters die een negatieve invloed hebben op de verzekeringsprijs. Zo zijn de prijs van het voertuig en het relatief hoge gewicht 2 parameters die doorwegen in de premie bepaling.

Op dit moment profileren er zich slecht een paar verzekeringsmaatschappijen op dit vlak. Op deze pagina vind je een overzicht van die spelers een de voordelen die zij bieden.

 

Verzekering Elektrische Auto

ethias voordelige verzekering elektrische auto
Ethias autoverzekering
  • Ethias geeft 30% korting op het tarief BA autoverzekering bij een 100% elektrisch voertuig (bij een hybride is dit 20%)
Baloise autoverzekering

Ook Baloise geeft aan een korting te geven als je een elektrische wagen aanschaft. Bij hen is het echter een pak moeilijker om te vinden hoe hoog deze korting juist is.

Na lang zoeken vonden we dit:

  • 10% korting op de BA
  • 5% korting op de Omnium Safe1
logo baloise