ElektrischFiets

Verkoop speedpedelecs daalt

In september 2023 is de verkoop van speedpedelecs behoorlijk gedaald? Het is de 6de daling op rij. In september werden er in totaal 1.212 dergelijke fietsen verkocht. Dat zijn er 555 minder dan september 2022. Als we naar 2023 als geheel kijken zien we een daling van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor.

De daling van de verkoop situeert zich vooral bij de particulieren. Als bedrijfsfiets blijft de speedpedelec het goed doen. Op dit moment vertegenwoordigen de particulieren slechts 1/3 van de aankopen van snelle elektrische fietsen.

Tweedehands

Uit deze cijfers afleiden dat de speedpedelec populariteit verliest is misschien kort door de bocht. Als er gekeken wordt naar de markt van tweedehands elektrische fietsen dan zien we dat er daar wel een serieuze stijging kan worden waargenomen. De verklaring voor de daling van bij de particulieren kan dus ook liggen in het feit dat er meer en meer speedpedelecs op de tweedehands markt terecht komen. Gezien de nieuwprijs van deze fietsen kan deze evolutie er ook voor zorgen dat een deel van de particulieren de voorkeur geeft aan een tweedehandsexemplaar

Stigmatisering

Een andere mogelijkheid is de aanhoudende stroom aan negatieve berichtgeving rond de speedpedelecs. Deze snelle elektrische fiets komt jammer genoeg steeds meer in een negatieve context in het nieuws. Potentiële kopers  laten zich misschien afschrikken door dit imago en opteren voor een “gewone” elektrische fiets die dan in een aantal gevallen “opgedreven” wordt maar niet herkenbaar is als snelle fiets.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x