AutoElektrischlaadpaalLaadpas

10.000 nieuwe laadpalen via DATS 24

DATS 24, de tankstationdochter van Colruyt plant een gigantische investering in het aantal laadpalen in ons land. In 5 à 6 jaar wil het niet minder dan 10.000 nieuwe laadpunten installeren. Als je weet dat de Vlaamse overheid de ambitie heeft om tegen 2025 35.000 laadpuntequivalenten te hebben dan is het duidelijk dat Colruyt een belangrijk deel van deze ambitie gaat waarmaken.

Laadpleinen,

DATS 24 wil gaan werken met zogenaamde laadpleinen. Dat zijn locaties waar 10 wagens op het zelfde moment kunnen worden opgeladen. Vier via traditionele, eerder trage van 10 tot 20 kW laders en zes via snelladers van 150 KW. Dergelijke snelladers zijn een ideale oplossing voor de shoppers bij Colruyt. Volgens onderzoek shoppen deze immers gemiddeld 30 tot 60 minuten. Ideaal om via zo een snellader quasi vol te laden. Niettegenstaande DATS 24 een eigen laadpas heeft zal je ook met andere laadpassen op de laadpleinen terecht kunnen.

Ook bij andere partijen

De laadpunten komen er in eerste instantie op de aan colruyt gelinkte locaties zoals de traditionele supermarket, Spar-winkels, bike-republic winkels enz… Maar daarmee alleen gaat men het niet redden. Men wil ook kijken naar andere mogelijkheden op dat vlak zoals ziekenhuizen en shoppingcentra.

Overaanbod

Colruyt is niet de eerste die zwaar gaat investeren in laadinfrastructuur. Als je daarnaast ziet dat op dit moment de meeste mensen nog steeds hun wagen thuis opladen bestaat er een groot risico op een overaanbod volgens Jochen De Smet, voorzitter van de elektrificatieorganisatie EV Belgium. Voor de consument kan dit dan weer als voordeel hebben dat de laadtarieven opnieuw gealigneerd worden met de werkelijke elektriciteitsprijs. Heel wat aanbieders hebben deze immers na de energiecrisis niet opnieuw doen dalen. Ook zullen de die spelers die nu echt veel te hoge tarieven aanrekenen snel uit de markt worden geprijsd.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x