Auto

Moet ik een laadpas hebben om thuis op te laden?

Het antwoord is simpel: Nee.

Er zijn echter wel een paar goede redenen om te overwegen om toch via een laadpas te werken. De eerste vereiste is echter dat je over een laadpaal beschikt. Als je gewoon via het reguliere netwerk oplaadt met een standaard stekker dan is een laadpas geen optie. Het is echter niet aan te raden om dit rechtstreekse laden via het standaard netwerk op continue basis te doen. Bovendien gaat het erg traag.

Opteer je voor een laadpaal dan kan je ook opteren voor een laadpas. Waarom zou je dat doen?

1: Beveiliging

Via de laadpas kan je beperken wie bij jou kan komen laden. Wil jij de enige zijn die de laadpaal kan gebruiken dan beperkt je de toegang tot jou laadkaart. Uiteraard kan je ook andere personen van je gezin toegang geven.

2: Administratie

Met een laadpas krijg je een veel beter beeld met betrekking tot de opgeladen kilowatts en door wie deze werden opgeladen
Als je een bedrijfswagen van je werkgever hebt is het op deze manier ook een pak makkelijker om je gebruikte elektriciteit in rekening te brengen. Gebruik je je laadpas altiijd, dus ook voor oplaadbeurten buiten huis dan heb je een perfect beeld van het verbruik van je wagen.

3: verkoop

Indien je dat wil kan je, als je een laadpaal hebt, je eigen elektriciteit gaan verkopen. Daarvoor moet je je laadpaal publiek zetten. Het tarief kan je, voorlopig nog zelf bepalen. Er gaan wel steeds meer stemmen op om dit toch in enige mate te gaan regelen.

4: Laden op andere plaatsen

Met een laadpas kan je ook op andere laadplaatsen terecht. Als je dus eens onderweg moet laden dan kan dat probleemlood met een dergelijke pas.

Als je opteert voor een laadpas, kijk dan goed welke je gaat kiezen. Het financieringsmodel van de verschillende laadpassen wijkt nogal eens af. De verschillende laadpassen vergelijken kan je hier.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x