Over

opladen personenwagen

Ik-rij-elektrisch is een site die ontstaan is op het moment dat ik de eerste keer met een elektrische wagen ging rijden.

Zoals iedereen had ik natuurlijk last van “range anxiety” dus wou ik alles weten over de mogelijkheden om mijn splinternieuwe wagen op te gaan laden.

Toen bleek snel dat elektrisch rijden helemaal geen probleem is maar het laden is een heel ander paar mouwen. Als ik bij vrienden met meer ervaring te rade ging toonden ze me steeds opnieuw een hele reeks laadpassen en het advies om 3 verschillende apps te installeren.

Mijn zoektocht op het net maakte mij ook niet veel wijzer. Er waren heel wat Nederlandse sites waar wel wat info te vinden is maar geen enkele erg overzichtelijke en ook geen sites met meer Belgische info.

Daarom heb ik deze site gemaakt. Bedoeling is om alle informatie over elektrische voertuigen (auto’s, fietsen, moto’s) te proberen bundelen. Deze site zal nooit volledig af zijn en ongetwijfeld steeds informatie missen. Alle suggesties, tips, verwijzingen naar nieuws zijn steeds welkom. Dat kan door te mailen naar redactie@ik-rij-elektrisch.be of via het forum.