Autolaadpaal

Nog eens 10.000 laadpalen erbij

Na vorige week Colruyt dat ze via DATS 24 10.000 willen gaan plaatsen in ons land laat nu ook MobilityPlus Finance weten dat ze gelijkaardige plannen hebben. MobilityPlus Finance is een dochteronderneming van Mobility Plus en de Energy Solutions Group. bedoeling van het project is om 20 miljoen Euro te gaan investeren in 10.000 laadpunten.

Charging as a service

Het nieuwe bedrijf gaat naar eigen zeggen “charging as a services” (CaaS) aanbieden in de markt. Via deze service kunnen bedrijven laadpunten huren die door MobilityPlus worden betaald. De installaties worden aangepast aan de noden van de onderneming en kunnen zowel op het bedrijfsterrein als bij de medewerkers thuis geïnstalleerd worden. Het bedrijf betaalt vervolgens een maandelijkse fee voor het onderhoud van de laadpunten, het gebruik en toegang tot de technologie om de laadinfrastructuur optimaal te gebruiken.

Ontzorgen

Naar eigen zeggen wil Mobility plus de bedrijven vooral gaan ontzorgen. Door één partner te hebben die zowel de infrastructuur als het platform kan leveren kunnen bedrijven zich focussen op hun core-activiteiten. 

Uitbreiding

Mobility plus heeft al heel wat ervaring in de markt. Momenteel beheren ze reeds 10.000 slimme laadpalen. Door deze uitbreiding, waar een kapitaalinjectie van 20 miljoen Euro mee gepaard gaat willen ze op één jaar tijd die capaciteit verdubbelen.

Verzadiging

na een langzame start in de Belgische markt kunnen we nu zeggen dat de plaatsing van nieuwe laadpunten op meer dan kruissnelheid zit. We kunnen ons zelf afvragen of er, in het licht van de nogal onrustwekkende berichten in verband met de verkoop van elektrische wagens, niet binnenkort een overaanbod aan beschikbare laadpalen zal zijn. Het zal ongetwijfeld gelden om de tarieven die na de energiecrisis niet echt zwaar meer gedaald zijn, weer concurrentieel te maken.

 

Bron: MadeIn

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x