AutoBatterijElektrisch

Geëlektrificeerde auto’s maken 43,3% van de markt uit.

Uit de nieuwste cijfers van Febiac blijkt dat het aandeel van elektrische en hybride wagens verder blijft stijgen. In de eerste helft van 2023 werden er in het totaal 264.475 nieuwe wagen ingeschreven in België. 176.321 hiervan waren voor professionele klanten, 88.154 voor particuliere klanten. 2/3 van de markt wordt dus gemaakt door wagens die worden aangekocht voor professioneel gebruik.

Geëlektrificeerde auto’s maken 43,3% van de markt uit.

Als we binnen de aangekochte wagen kijken zien we duidelijke de stijging van de hybride en elektrische wagen. Met 45,8% is het aantal benzinewagens nog steeds het hoogste maar de geëlektrificeerde wagens volgen op korte afstand. Bovendien zien we dat er in deze laatste categorie jaar na jaar een stijging kan worden geconstateerd waar de benzine wagens juist in een dalende trend zitten. Het val dus te verwachten dat we in de tweede jaarhelft van 2023 of de eerste jaarhelft van 2024 zullen mogen melden dat het geëlektrificeerde segment het grootste is geworden.

Daling van de gemiddelde C2-uitstoot

Een gunstig bijeffect van deze evolutie is dat de gemiddelde uitstoot van de wagen op een historisch laagtepunt zit. Momenteel is het gemiddelde 90g/km wat een daling betekent van 14,3% ten opzichte van 2022.

Bron: Febiac

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x