Omniumverzekering

fietsdiefstalverzekeringHet zal je maar overkomen. Je hebt eindelijk die mooie elektrische fiets gekocht die je al zo lang wou en na een paar weken genieten wordt hij gestolen. Het zou niet de eerste keer zijn. In 2018 werden zowat 3.500 elektrische fietsen gestolen. Ook bij een ongeval of een zware val kan je heel wat schade aan je fiets oplopen. Een fiets-omniumverzekering kan hier een oplossing voor bieden. Op deze pagina geeft ik-rij-elektrisch.be je een overzicht van de verschillende mogelijkheden op de markt.

Let op, een fiets-omniumverzekering is geen bijstandsverzekering. Bij een bijstandsverzekering komt men je helpen op het moment dat je pech hebt (dat kan bijvoorbeeld ook de diefstal van je fiets zijn) maar gaat men je fiets niet vergoeden. Bij een omnium verzekering komt men je niet helpen als je pech hebt maar betaalt men wel je fiets terug bij diefstal of een ongeval.

Niet de leeftijd van de bestuurder maar de leeftijd van de fiets telt

Bij autoverzekeringen kan een jonge bestuurder al eens last hebben om aan een betaalbare verzekering te geraken. Bij elektrische fietsen speelt, voor de verzekering, de leeftijd van de bestuurder geen rol. Wat wel een rol speelt is de leeftijd van de fiets. Heel wat verzekeraars vragen dat je de fiets in het eerste of tweede jaar inschrijft als je van hun verzekering wil genieten.

Let op de kleine lettertjes

Het ene contract is het andere niet en zoals wel meer bij verzekeringen maken de kleine lettertjes het verschil. Een aantal zaken waar je moet op letten.

  • Hoe zit het met de verplichtingen qua gebruikt en slot en qua gevraagde bevestiging.
  • Hoe snel gaat de waarde van de fiets naar beneden. Met andere woorden hoeveel krijg ik nog terug als mijn fiets bijvoorbeeld na 2 jaar gestolen wordt
  • Hoe snel betaalt men uit. Dit kan erg belangrijk zijn als de fiets je dagelijkse vervoersmiddel is.
  • Waar mag je je herstellingen laten uitvoeren. Is dat bij een je eigen fietsenmaker? Een ruim netwerk van fietsenmakers of is er slechts een heel beperkte groep herstelpunten waar je terecht kan?

 

LogoVerzekeraarNaam VerzekeringWebsite
logo van KBCKBCFietsverzekeringVraag verzekering aan
Logo Alliantz fietsverzekeringAllianz AssistanceFietsverzekeringVraag verzekering aan
Logo Aedes fietsverzekeringenAedesP-Fiets OmniumVraag verzekering aan
logo ag insuranceAG InsuranceTop FietsVraag verzekering aan
logo van callant verzekeringenCallantFietsomniumVraag verzekering aan
Logo Enra fietsverzekeringEnraE-Bike verzekeringVraag verzekering aan
logo ethias fietsverzekeringEthiasBike & MoreVraag verzekering aan
Logo safebike fietsverzekeringSafebikeFietsverzekeringVraag verzekering aan
LOGO VAB VerzekeringenVABFietsverzekeringVraag verzekering aan
Logo Velosafe fietsverzekeringVelosafeFietsverzekeringVraag verzekering aan

Ben je een verzekeraar en staat je fietsverzekering hier niet tussen? Neem dan contact op met info@ik-rij-elektrisch.be