ElektrischFiets

367 kilometer met een elektrische fiets: Een nieuw wereldrecord.

Het Oekraïense Delfast Bikes is er in geslaagd om een nieuw wereldrecord te vestigen met een elektrische fiets.   Met 1 laadbeurt reed de fiets niet mimder dan 367 kilometer.

Delfast bikes is nochtans redelijk nieuw in de business. Iets meer dan een jaar geleden zijn ze via een kick-starter campagne gestart met hun e-bike avonturen. Pas nu zijn de fietsen echt in productie genomen en bij Delfast hebben ze twee modellen. De “prime” en de “Top”. De Prime is het model waar het record mee gehaald werd. Het model heeft een 48V 64Ah batterij met een capaciteit van 3 kWh. Deze naar fietsenstandaarden gigantische batterij is wat het mogelijk heeft gemaakt om dit nieuwe record te halen. Belangrijk om te weten is dat het record behaald werd met een gemiddelde snelheid van 21,5 km/h. Niet full speed maar ook niet direct een slakkengangetje. 

Nadeel van de grote batterij is dat het tot 6 uur kan duren om die helemaal op te laden. Je krijgt er echter wel iets voor terug. De fiets haalt tot 55 km/u. Wat wil zeggen dat deze fiets met deze instellingen ook niet geschikt is voor de Belgische wegen. De km:u haalt en kg. Met dat gewicht en die prestaties is het duidelijk een soort brug tussen de e-bikes en de e-motors. Wil je het grijze tussengebied verlaten dan kan je opteren voor de Top die tot  kg weegt. (je moet wel nog op de pedalen trappen 😉 )

Bron: Electrek

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x