FietsMotorveiligheid

Beveilig je motor of fiets!

Het zal je maar overkomen. Dan heb je net die fantastische elektrische fiets of motor gekocht en voor je het weet gaat een dief er mee aan de haal. Elektrische fietsen of e-scooters en motors zijn dure en gegeerde dingen. Je kan ze dan maar beter goed beveiligen. Hierbij alvast een paar tips.

  1. Het makkelijkste is natuurlijk een bewaakte fietsparking. Maar ook daar kan je je tweewieler best beveiligen met een goed slot.
  2. Kan je niet in een bewaakte parking terecht, ga dan op zoek naar een goed verlichte plaats en probeer je fiets aan iets stevig vast te maken (een lantaarnpaal of verkeersbord)
  3. Je tweewieler in de buurt van een camera plaatsen schrikt dieven natuurlijk ook af.
  4. Laat niets in je fietstassen zitten
  5. Eén slot is goed, twee sloten is beter. Kijk in ieder geval of je slot een ART keurmerk heeft. Om een goed exemplaar te vinden kunt u ook eens kijken naar deze ART gekeurde sloten.
  6. Mocht je fiets of motor toch gestolen worden, zorg dan dat je over alle gegevens beschikt: merk, type, kleur en eventueel framenummer.Ook foto’s kunnen helpen.
  7. Neem het afneembare display of je GPS steeds mee.

Hopelijk moet je het nooit meemaken maar een gestolen fiets of brommer is verschrikkelijk vervelend en komt altijd ongelegen. Dus hopelijk helpen deze tips alvast wat in het veiliger stallen van onze tweewielers.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x