Achielle

Logo Achielle fietsen België

In 1946 opende Achielle Oosterlinck zijn fietswinkel in Zwevezele. Al snel legde hij zich toe op het maken van eigen fietsen. Niet enkel de assemblage ervan maar ook het maken van de stalen frames. Hij was hier zo goed in dat hij startte met de productie van deze kaders voor andere fietsenmakers. Zo ontstond in 1963 Dija. Vanaf 1976 verhuisde de productie naar Pittem waar je het bedrijf ook nu nog kan vinden. Dija groeide gestaag verder en werd uitgebreid met de lakkerij Oostcolor. Ook de wereld stond niet stil en de concurrentie in binnen en buitenland evolueerde. In 2007 besliste de derde generatie in dit familiebedrijf om een fietsenmerk op de markt te brengen. Dit merk kreeg de naam Achielle naar de oorspronkelijke oprichter van het bedrijf.

Achielle gaat er prat op dat hun fietsen nog echt “Made in Europe” zijn. Niet enkel hier geassembleerd maar ook geassembleerd met de beste Europese onderdelen. Elke fiets wordt op bestelling gemaakt volgens de configuratie van de toekomstige eigenaar. Het merk is vooral bekend door zijn retrofietsen. En dat retro hip is weten we al een tijdje. Zo bleek 3 jaar na de lancering van het nieuwe merk dat Hollywoodster Sarah-Jessica Parker zich een Achielle heeft aangeschaft.

Elektrische Fiets

Uiteraard kan een elektrische fiets niet ontbreken in het gamma van Achielle. Meer zelf, ze hebben 6 gewone modellen en één bakfietsmodel die allemaal in meer of mindere mate een retro look hebben. Alle modellen worden uitgerust met een Shimano middenmotor.

Land van oorsprong: België

Achielle heeft haar zijn hoofdkwartier in Pittem

Bekendste elektrische modellen: 

  • Odiel
  • Ernest
  • Esmee
  • Odette
  • Long Achielle
  • Alfons
  • Anette
Beoordeel Achielle Fietsen

Heb je een Achielle fiets? Schrijf dan een beoordeling. Zo help je andere mensen als ze op zoek zijn om een elektrische fiets aan te kopen.