Koga

Koga is een Nederlands fietsenmerk dat gevestigd is in Herenveen. Tot 2010 was het merk gekend onder de naam Koga-Miyata, verwijzend naar de samenwerking met de Japanse framebouwer Miyata. Het merk is een onderdeel van Accell Nederland dat ook Batavus en Sparta in portefeuille heeft.

Het bedrijf werd in 1974 opgericht door Andries Gaastra. De naam is ontstaan door het samenvoegen van de eerste letters van de achternaam van zijn vrouw (Marion Kowallik) met die van zijn achternaam.  Het merk sponsorde al snel enkele wielerteams waaronder het uit België afkomstige “Ijsboerke” waarin onder andere Walter godefroot, Rudi Pevenage en Ludo Peeters reden. Koga kende een continue groei. In 1992 besliste de oprichter om het te verkopen aan de Atag Cycle group. Op dat moment produceerde Koga-Miyata zowat 40.000 fietsen per jaar en had het 70 werknemers in dienst.

Koga-Miyata heeft vanaf het begin gestreefd naar top fietsen met onderdelen van topkwaliteit. In het begin werd gestart met racefietsen. Vanaf 1976 werd het assortiment uitgebreid met toerfietsen. Later volgden de mountainbikes en vanaf 1993 de hybridefietsen.

In 2007 introduceerde Koga zijn eerste e-bike, de Tesla. In 2015 volgde de eerste speedpedelec (de E-XLR8)

Land van oorsprong: Nederland
Bekendste elektrische modellen
  • Pace
  • E-Worldtraveller
  • E-XITE
  • E-lement
  • E-Inspire
  • E-Nova
  • E-Tour

Gemiddelde bezoekerswaardering van: 1 bezoekers
Algemene beoordeling 4
Prijs 4
Design 3
Performantie 5
Actieradius 4
webmaster May 28, 2019
👍 Koga is een topmerk met kwalitatief sterke fietsen. Er wordt nergens bespaard op de onderdelen. Ook niet op de minder zichtbare
👎 Persoonlijk vind ik het design wat tegenvallen. Het mag wat moderner De prijs is niet mis
Prijs 4
Design 3
Performantie 5
Actieradius 4