Stromer

Stromer is een Zwitsers merk van Elektrische fietsen. Het werd in 2009 opgericht door Thomas Binggeli. Het doel was meteen om elektrische fietsen te gaan maken. Stromer is dus niet, zoals veel andere merken van elektrische fietsen, gegroeid uit een traditioneel fietsenmerk. Dit merk heeft als duidelijk doel om innovatieve fietsen op de markt te brengen. Het merk staat een beetje gekend als de Rolls Royce van de elektrische fietsen. Niet goedkoop maar bij het allerbeste dat je op de markt kan krijgen. Stromer heeft allerlei types elektrische fietsen maar ze zijn het meest gekend voor hun speed pedelec. Fietsen die dus 45 km/u kunnen rijden. 

In 2011 werd Stromer overgenomen door BMC. Thomas Binggeli werd door BMC-eigenaar Andy Rihs aangeduid als nieuwe CEO van de BMC groep. Op hetzelfde moment werd er beslist om 8 miljoen euro te gaan investeren in een nieuwe productiefaciliteit in Oberwangen.

Vanaf 2017 werd het aandeelhouderschap van Stromer opnieuw herbekeken. Het bedrijf wordt op dat moment opnieuw onafhankelijk van BMC maat belangrijke figuren zoals Andy Rhis, Ernst Thomke and Thomas Binggeli blijven wel vertegenwoordigd in het aandeelhouderschap. Ze krijgen daar gezelschap van een aantal Zwitserse industriëlen Ruedi Noser (Noser Management AG) en Stefan Schwab.

Land van oorsprong: Zwitserland

Het hoofdkwartier van Stromer is gelegen in Oberwangen, dicht bij Bern.

Bekendste elektrische modellen
  • ST5
  • ST3
  • ST2 S