Auto

Elektrische koersfiets?

Stel, je nadert de 70, je krijgt jouw gewicht niet echt omlaag, je hebt wat gezondheidsproblemen gehad, en je ben recent in Mallorca brutaal uit de wielen gereden door niet eens getrainde fietsers (M/V), en je bent eigenlijk nooit een groot talent geweest…
Dan ga je even nadenken over de toekomst, en dan stel je DE vraag: moet fietsen vooral afzien zijn of mag er ook een portie plezier bij?
Een Fransman met een fietsenwinkel in Soller heeft mij ingeleid in de bochtige wereld van elektrische koersfietsen: sommige helemaal gecamoufleerd, sommige open en bloot.
Omdat ik niet voor valsspeler wilde beticht worden, ben ik op zoek gegaan naar een échte elektrische koersfiets met een échte motor. Mijn trouwe fietsenwinkel Van den Hauwe liet mij de Cannondale Synapse Neo 2 testen, en ik was verkocht.
De fiets heeft alles van een échte en mooie koersfiets, én een Bosch Active Line Plus motor (super stil!) met een 500Watt batterij in de buis, een combinatie van Shimano Ultegra en 105, en 32mm banden geschikt voor gravel.
Ik rijd steeds op stand “eco”, ik gebruik de 22 versnellingen zoals op mijn gewone koersfiets, ik draai mijn normaal omwentelingsritme (70-80), mijn gemiddelden liggen minstens 5km/uur hoger, ik ben zelden of nooit buiten adem, en voel amper de 17 kilo.
Op stand ECO kom ik vlot over de 100km en ik ben niet van plan om meer ondersteuning te gebruiken.
Mijn fietsvrienden zien mij opnieuw graag komen want nu hebben ze eindelijk iemand die hen deskundig uit de wind kan zetten in plaats van op hem te moeten wachten.
Ik rijd nog met mijn gewone koersfiets, maar zal mijn Cannondale vooral gebruiken op trajecten die ik nu niet meer echt aankan, zoals cols en strade bianche enz zo..
En later kan ik de fiets vlot ombouwen tot een “fitness” fiets met plat stuur en spatbordjes enz …
Einde augustus rijd ik nog eens de Ventoux, langs Bedoin. Op het toppunt van mijn beperkt kunnen (ik was toen 55+) heb ik hem ooit in 2h opgereden en niets gezien.
Nu zal het iets vlotter gaan en zal ik ten volle genieten van de omgeving.
Met ondersteunde groeten,
Pol

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x