ElektrischFiets

Lichtste elektrische vouwfiets te wereld weegt 12,5 Kg

Althans dat is wat het Zwitserse United City Bikes beweert. Dit is immer het bedrijf dat deze lichtgewicht vouwfiets lanceert op Indiegogo. Dit is een platform voor collaboratieve financiering (een beetje zoals kickstarter) waar bedrijven hun nieuwe producten kunnen lanceren om zo te zien hoe hierop wordt gereageerd. 

Bij deze elektrische fiets werd alles gedaan om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Het frame is uit aluminium en magnesium en er werd gewerkt met een enkele vork zodat de fiets eenvoudig kan worden gevouwen. De batterij zit in de zadelpen en de motor in het achterwiel. Momenteel kan je de fiets kopen voor onder de 1.000 Euro voor een exemplaar met een 250 Wh batterij. Volgens United City Bikes is dit minder dan de helft van de prijs die de fiets na lancering moet gaan kosten.

een geplooide vouwfietsDe fiets weegt, zoals gezegd 12,5 kilo en heeft 16 inch wielen. Volgens de makers plooi je de fiets in minder dan 10 seconden en beschik je over een actieradius van 52 kilometer. Eens geplooid heb je niet meer dan 25 x 64 x 76.5 cm nodig om je tweewieler te stallen. In Europa bedraagt de maximale snelheid 25 km/u. Met de US versie haal je 32 km/u.

Op basis van de Indiegogo resultaten lijkt het er in ieder geval op dat de markt hier wel op zit te wachten. Op dit moment staat de teller op meer dan 2 miljoen Euro aan bestellingen. Ondertussen werde de eerste fietsen reeds geleverd in de US en in Europa.

 

 

4.2 6 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x