AutoElektrisch

Vlaanderen schrapt premies elektrische wagens.

Had u gehoopt op een financieel duwtje in de rug bij de aankoop van een elektrische wagen? Dan zal u snel moeten zijn. De Vlaamse regering heeft vandaag beslist dat er vanaf 1 januari geen premies meer worden uitbetaald. Volgens kersvers minister van Energie, Zuhal Demir, schoten ze hun doel voorbij.

De premie die bedoeld is om particuliere kopers te ondersteunen werd in 2018 slechts 415 keer aangevraagd op een totaal aantal ingeschreven elektrische wagen van 3.648. Voor 2019 was er al een duidelijke stijging naar 593 in de eerste jaarhelft. Oorzaak van het “beperkte” succes is het feit dat de elektrische wagens op dit moment vooral nog door bedrijven worden aangekocht. Je kan je natuurlijk de vraag stellen of het net nu, op het moment is dat de prijzen ietwat richting particuliere prijzen beginnen zakken, niet de moment is om de ondersteuning te blijven bieden. 

Bestellen voor 31 december

Voor de premie zal worden gekeken naar de besteldatum van de elektrische wagen. Een op bestelbon die ondertekend wordt in 2019 geeft dus nog recht op een premie. Daarna is het jammer genoeg voorbij.

Tegen de zin van Peeters

De vorige minister van Energie, Lydia Peeters (Open Vld), was nochtans voorstander voor het verlengen van de premie om zo het behalen van de doelstelling van 7,5% elektrische voertuigen tegen eind 2020 te realiseren. N-VA was tegen en wil het geld liever investeren in laadinfrastructuur. Deze laatste partij haalde dus nu zijn slag thuis

Bron: HLN.be

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x