Auto

Meer prijstransparantie bij laadpalen

Als elektrische rijder weet u het ongetwijfeld. De meest voordelige laadplaats vinden is een hele klus. Het is quasi onmogelijk om door de bomen het bos te zien. Als ik mijn persoonlijke situatie bekijk kan ik, rond mijn werkplek bij vijf laadpalen terecht. De prijzen variëren van 0,36 cent per kWu tot 1,24 € voor diezelfde kWu. In dit laatste geval gaat het zelf niet om een snellader. Dan heb ik het nog niet gehad over eventuele opstartkosten.

Staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD) wil daar verandering in brengen door middel van een verplichte prijsvermelding.

Via deze verplichting wil de staatsecretaris ervoor zorgen dat de consument op voorhand op de hoogte is hoeveel zijn laadbeurt kan gaan kosten en dat hij nadien meteen een duidelijke afrekening krijgt. Bovendien wil men ook dat er te plaatse kan worden afgerekend.

Ook de verschillende onderdelen van de prijs (opstartkost, parkeerkost, kost voor niet laden, enz…) moeten aan de laadpaal duidelijk worden gemaakt. Om dit mogelijk te maken gaat de staatssecretaris samen gaan zitten met de sector om het wettelijke kader uit te werken. De ambitie is om het kader en de implementatie nog in 2023 rond te krijgen.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x