Elektrischlaadpaal

11.000 laadpunten in Brussel tegen 2035

De stad Brussel wil tegen 2035 beschikken over 11.000 publiek toegankelijke laadpunten. Momenteel beschikt de stad over een 500-tal dergelijke punten en tegen eind 2022 moeten er dat bijna duizend zijn. Dat houdt in dat men vanaf 2023 moet groeien aan een tempo van een goede 850 laadpunten per jaar. Grote vraag is of dit zal volstaan om de te verwachten boom in elektrische wagen op te vangen. Men verwacht immers dat, met het verbod op diesel- of benzinewagen vanaf 2029 er tegen 2030 reeds 900.000 tot 1,2 miljoen elektrische wagen in Vlaanderen alleen zullen rijden. Dat zijn er 25 keer meer dan begin 2022.

Iedereen een laadpaal binnen de 250 meter van je voordeur.

De overheid streeft ernaar dat elke eigenaar van een elektrische wagen binnen de 250 meter van zijn huis een laadpaal moet kunnen vinden. Toch willen ze een wildgroei aan laadpalen vermijden. Een ideale oplossing, zeker in de stedelijke omgeving is dan een soort laadpaaleilanden waarbij meerdere laadpunten geconcentreerd worden op één locatie. Op die manier vermijd je ook doorgangsproblemen op de voetpaden.

EnergyVision

Het zonnepanelenbedrijf EnergyVision van Maarten Michielssens haalde, met zijn dochteronderneming Brusol,  de aanbesteding binnen voor het plaatsen en uitbaten van de laadpalen. De eerste laadpalen zullen trouwens al in maart in het straatbeeld verschijnen. Bedoeling is om met een vaste energieprijs te werken van 0.24 euro per kilowattuur.

11.000 laadpunten in Brussel tegen 2035
 Laadpunten op straatverlichting

Naast een dertigtal laadpalen die zullen worden voorbehouden voor gebruikers van deelauto’s komt er ook een proefproject waarbij laadpunten zullen worden aangebracht op bestaande palen van straatverlichting.

Bron: BRUZZ

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x