ElektrischFiets

Fiets je fit met een elektrische fiets

Het is zomer! Verlang jij ook al zó lang naar een deugddoende vakantie? En krijg jij dan ook soms een paniekaanvalletje als je denkt dat je lichaam nog niet helemaal summerproof is? Helemaal niet nodig, je ziet er goed uit zoals je bent! Toch kan het dat je je nog beter in je vel voelt als je wat fitter bent. Hieronder vind je enkele tips om meer te bewegen met je fiets. 

Werk 

Als je een bureaujob hebt, beweeg je eigenlijk niet zo veel. Probeer daarom om met de fiets naar het werk te rijden. Je hebt extra beweging én je maakt je hoofd leeg als je na het werk terug naar huis fietst. Het tegenovergestelde dus van je opjagen in de files! Woon je wat verder van je werk? Geen nood: je vindt tegenwoordig gemakkelijk een betaalbare elektrische fietsThank me later! 

Ontspanning 

Uiteraard hoef je je fiets niet alleen te nemen uit praktische overwegingen. Het kan ook zalig zijn om op een zonnige zondagnamiddag een fietstochtje te doen. Of je benen strekken op een warme zomeravond kan ook deugd doen! En een groot voordeel: tijdens het fietsen heb je een fris windje dat verkoeling brengt op de warmste dagen. Heb je moeite om te vertrekken? Stel dan een doel voor ogen: een ijsje of een fris drankje op een terrasje. Dat heb je zeker en vast verdiend! 

Sport 

Heb je de smaak te pakken? Dan kan je wat regelmatiger beginnen fietsen en je afstanden wat langer maken. En waarom geen echte koersfiets aanschaffen? Je zal het gevoel hebben dat je vliegt. Als dat nog een stapje te ver is voor jou, dan kan je ook een elektrische hybride fiets kopen. Het is de ideale fiets voor lange afstanden door zijn sportieve zit en zijn groot bereik. 

Uitdaging 

Als je zin hebt in net dat tikkeltje meer, probeer jezelf dan een uitdaging op te leggen. Dat kan verschillende vormen aannemen. Waag je aan een fietstocht van 50 of zelfs 100 km. Of je kan bijvoorbeeld ook meedoen aan een wedstrijd, zoals de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Er zitten een paar stevige kuitenbijters in en de afstand is ook niet te onderschatten. Maar achteraf kan je wel enorm trots zijn op jezelf als je zo’n tocht uitgereden hebt! En doe het samen met een fietsmaatje: dan kunnen jullie elkaar stimuleren en motiveren tijdens de moeilijke momenten. Have fun! 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x