ElektrischlaadpaalLaadpas

200% fiscale aftrek voor laadpaal verlengd.

Het aantal laadpalen in België moet drastisch omhoog om het groeiende aantal elektrische wagens te kunnen blijven laden. Eén van de maatregelen die de overheid hiervoor heeft genomen is dat, voor vennootschappen en eenmanszaken, de kostenaftrek voor het plaatsen van een laadpaal op 200% wordt gezet. Concreet wil dit zeggen dat je de integrale kostprijs van de aankoop en plaatsing van de paal dubbel in kosten kan gaan steken.

Om hiervan gebruik te maken moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De volledige lijst vind je hier maar de belangrijkste zijn:

  • De laadpaal moet publiek toegankelijk zijn.
  • Afschrijven over 5 jaar

Normaal gezien was de aftrek van 200% tot 31 december 2022. Ondertussen blijkt echter dat, door de toeleveringsproblemen die heel wat sectoren parten spelen er ook bij de laadpalen leveringsproblemen zijn. Op basis van deze problematiek heeft de overheid beslist om deze aftrek te verlengen tot einde maart 2023. Na maart 2023 geldt een aftrek van 150% voor alle plaatsingen tot en met 31 augustus 2024.

Als je het plaatsen van een dergelijke laadpaal overweegt is het van belang om te kijken of het een paal is die een makkelijk en flexibel beheerssysteem heeft waardoor het sturen van facturen naar de gebruikers een eenvoudig en geautomatiseerd proces is. Het is ook belangrijk om snel en makkelijk de tarieven die je wil hanteren voor het laden te kunnen aanpassen. Je spreekt dus van een paal waar het laden kan gestart en gestopt worden door middel van een laadpas.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x