ElektrischFiets

Hoe voorkomen dat je elektrische fiets gestolen wordt

De opmars van elektrische fietsen brengt jammer genoeg ook veel diefstal met zich mee. Veel fietsen worden gestolen aan stations, thuis en op straat. De dieven zijn niet enkel uit op de fietsen maar ook op de dure batterijen die voor de stroom zorgen. Wij geven je enkele tips over hoe je fietsdiefstal kan voorkomen.

Waar de dieven op uit zijn

Elektrische fietsen zijn het target geworden van vele dieven. Ze stelen dan je fiets om ze vervolgens te verkopen in het buitenland. Soms gebeurt het zelfs dat ze enkel de batterij van de fiets stelen, omdat deze ook veel waard is. Je moet er dus op letten dat als je je fiets op slot zet, ook je batterij niet meegenomen wordt. 

Je fiets thuis

Als je je fiets thuis hebt staan, is het altijd een goed idee om deze binnen te zetten. De meeste fietsendieven zijn niet van plan om een huis binnen te treden, maar over een poortje kruipen om een batterij te stelen, gebeurt wel vaker. Is je fiets verzekerd en wil je de papieren van die verzekering veilig opbergen, net als andere documenten?  Dan zijn brandwerende kluizen een goed idee, want dit soort kluizen beschermen je kostbare spullen in eerste instantie tegen brand. Denk er daarnaast aan dat ook fietsbatterijen in brand kunnen vliegen. Deze batterijen zijn namelijk gemaakt van lithium. Dit is een element met een extreem hoge energiedichtheid, waardoor de kans op brand of ontploffing groter wordt. Om deze redenen kan een brandwerende kluis dus handig zijn.

Fiets op slot doen op verplaatsing

Fietsbatterijen kan je makkelijk opladen in accukasten. Batterij vol? Trek eropuit! Nu is de vraag: hoe zorg je ervoor dat je fiets niet gestolen wordt aan dat cafeetje, park of appartementsgebouw? Eerst en vooral is het belangrijk om meerdere sloten te hebben. Je fiets enkel op slot doen met één standaard slot is niet voldoende. Breng zeker nog een stevig kettingslot mee. Verder is het cruciaal om je fiets vast te maken aan een object met je extra kettingslot. Op deze manier kan een dief heel moeilijk je fiets meenemen, tenzij hij of zij een slijpschijf bij heeft. Dieven willen niet graag opvallen, dus zet je fiets altijd in de buurt waar het zou opvallen als je fiets gestolen wordt. Om diefstal van je batterij tegen te gaan kan je je batterij gewoonweg eraf halen en meenemen, of een accuslot kopen. Het is ook altijd een goed idee om je fiets te laten graveren, in het geval dat je fiets toch gestolen wordt. Op deze manier kan je aantonen dat de fiets wel degelijk van jou is. Hopelijk zal je fiets met deze tips nooit gestolen worden!

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x