AutoElektrisch

15% marktaandeel voor lage emissie voertuigen

Uit het laatste rapport van Jato Dynamics blijkt dat het markaandeel van lage emissie voertuigen is toegenomen tot 15% in 2020 was dit nog 11% en in 2019 slechts 3%

Opvallend in de cijfers is dat het totaal aantal verkochte auto’s (en dan hebben we het over die met verbrandingsmotor en de geëlektrificeerde) in Europa 23% lager is dan het aantal verkocht in 2019. Met 2020 is het moeilijk om te vergelijken aangezien in dat jaar de Corona-impact gigantisch was.

15% marktaandeel voor lage emissie voertuigen

Bij Jato verklaren ze dit voor een deel door de evolutie naar elektrisch. Aangezien een elektrische wagen op dit moment nog steeds een pak duurder is dan gelijkaardige exemplaren met een verbrandingsmotor worden er minder van aangekocht. Het kan er echter ook op wijzen dat het post-Corona herstel een pak trager gaat dan wat iedereen verwacht.

15% marktaandeel voor lage emissie voertuigen
Voor het eerst is een elektrische wagen de meest verkochte

Als we kijken naar de top 10 van de meest verkochte elektrische wagens zien we dat Volkswagen met de ID.4 en ID.3 de 2 eerste plaatsen voor zijn rekening neemt. Op plaats 3 vinden we de Renault Zoë. Bij de hybride wagens staat de Ford Kuga op 1, gevolgd door de Volvo XC40 en de Peugeot 3008. Bij de klassieke wagens neemt Peugeot de eerste 2 plaatsen voor zijn rekening, gevolgd door de Volkswagen Golf.

15% marktaandeel voor lage emissie voertuigenBron: Jato Dynamics

4 1 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x