ElektrischMotor

160 km/u, een bereik van 250 kilometer en geen achternaaf!

De elektrische motorindustrie doet het erg goed. heel wat nieuwe maar ook bestaande producenten vechten voor een plaats op deze markt. Zo is er het Finse bedrijf RMK dat een nieuw prototype voorstel: De E2. He motor zou volgen jaar leverbaar zijn en de eerste orders lopen al binnen. De geschatte prijs is 24.990 € en als je er één wil reserveren moet je nu al 2.000 € ophoesten.

Wat de prestaties van de motor betreft, deze zijn naar verluid in lijn met wat je mag verwachten van een motor in die prijscategorie. De topsnelheid wordt beperkt op 160 km/u en het bereik zou uitkomen tussen de 200 en de 300 kilometer. Het toestel heeft een 50KW motor aan boord met een koppel van 320 en 67 PK.  Deze specificaties zijn echter niet het belangrijkste van de motor. Het meest in het oog springend is het design. de motor heeft namelijk geen achternaaf. De motor werd ontwikkeld en gepatenteerd door Teemu Saukkio en op dit moment is men in Finland reeds gestart met de productie ervan.

De bedoeling van RMK is dus om de productie in 2019 langzaam op te starten en uiteindelijk uit te komen op een productie van 150 per jaar.

Bron: Electrek

 

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x