ElektrischFiets

20.000 elektrische deelfietsen in Parijs

Parijs is vastberaden om op korte termijn de stad te worden met het grootste elektrische deelfietsen programma van de wereld. Het doel is om op termijn tot 20.000 elektrische deelfietsen beschikbaar te maken in de stad. In Parijs hebben ze met Vélib al heel wat ervaring met deelfietsen. Bij Vélib gaat het om de klassieke deelfiets benadering waarbij je betaalt voor het effectieve gebruik.  In het Véligo systeem wordt dit anders. Hierbij betaal je € 40 per maand en krijg je toegang tot het netwerk van elektrische deelfietsen. 

Bij de start van het programma, in september 2019, wil men 10.000 elektrische deelfietsen inzetten in de lichtstad. Het is de bedoeling om dit aantal in zes jaar te te laten evolueren naar 20.000. Met dit aantal fietsen wil met 200.000 Parijzenaars op de fiets krijgen. In het totaal kijkt men naar een investering die kan oplopen tot 111 miljoen Euro. 

De fietsen lijken erg op de klassieke deelfiets maar beschikken uiteraard over een motor en batterij. De fiets kan met 1 laadbeurt ongeveer 9 kilometer rijden. Uiteraard wordt de fiets steeds opnieuw opgeladen als je hem parkeert in één van de vele laadstations.

Bron: Engadget

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x