Auto

Ook Bentley wil op de elektrische trein springen.

Zowat elk merk uit de Volkswagen stal heeft ondertussen aangekondigd dat het een elektrische wagen wil gaan lanceren. Het was dus enkel een kwestie van tijd om dit nieuws ook van Bentley te horen te krijgen.

Het iconische Britse merk dat sinds 1998 deel uitmaakt van de Volkswagen groep wil een wagen gaan bouwen op het elektrische Porsche-Audi platform dat nog volop in ontwikkeling is.

Vorig jaar stelde Bentley al een eerste elektrische concept auto voor aan het grote publiek (de EXP 12 Speed 6e concept). Op dat moment was er echter nog geen sprake van om deze wagen eventueel in productie te brengen.

Elektrische Bentley achteraanzichtWaarschijnlijk hebben de slechte financiële resultaten bij Bentley wat geholpen bij het versnellen van de beslissing om naar elektrisch te gaan. Het merk kondigde vorig week een operationeel verlies aan van 57 miljoen Euro. Door gebruik te gaan maken van de door Porsche en Audi gedragen ontwikkelingskosten voor een elektrisch platform moet Bentley in staat zijn om tegen een relatief lagere prijs een volledige elektrische wagen productieklaar te krijgen.

Timing

Rond de timing gaan heel wat geruchten de ronde. 2021 wordt dikwijls gefluisterd. De CEO van Bentley Adrian Hallmarkt laat echter heel wat speling als de vraag naar de eerste elektrische Bentley wordt gesteld. “Voor 2025” is zijn antwoord.

Bron: Electrek

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x