AutoBatterijElektrischToekomst

Een elektrische Volkswagen voor 18.000 Euro

We hebben het hier nog al gezegd, het is Volkswagen menens als het over de markt van elektrische wagens gaat. Het bedrijf uit Wolfsburg heeft naast een uitgebreid plan voor het eigen merk ook heel wat modellen in de pipeline zitten voor de zustermerken zoals Porsche, Audi en ook Bentley.

Crossover op het MEB platform

Volkswagen beseft echter ook dat de elektrische revolutie niet gaat komen van de auto’s in het topklasse segment. Indien we willen evolueren naar een marktaandeel van elektrische auto’s van meer dan 0,2% dan moet ook het middensegment worden ingenomen. Om dit mogelijk te maken is Volkswagen al een hele tijd bezig met het ontwikkelen van een specifiek modulair platform waarop de verschillende elektrische modellen zullen worden gebouwd (MEB

Binnen een paar jaar wil Volkswagen op dit platform een compacte crossover lanceren. Volkswagen is natuurlijk niet de eerste die dit plan heeft opgevat. Hyundai deed het bijvoorbeeld dit jaar al met de volledig elektrische Kona. Revolutionair bij het concept is dat ze een wagen op de markt willen brengen die slechts 18.000 euro zou gaan kosten. (tegenover bijna 35.000 voor de Kona) 

Op basis van de beschikbare informatie gaan we ervan uit dat de specificaties op vlak van batterij en motor ook lager zullen zijn dan bij de Kona maar dat het toch de bedoeling is om een wagen af te leveren die 250 kilometer ver moet kunnen geraken. Met deze prijs is de Volkswagen crossover concurrentieel met de klassieke wagens in het middensegment. Met deze actieradius en prijs kan Volkswagen voor het eerst succesvol een elektrische wagen als 2de wagen in het gezin gaan positioneren. 

Planning.

De planning is wel nog niet helemaal duidelijk. De eerste geruchten geven aan dat de wagen pas na 2020 op de markt zou komen en waarschijnlijk geproduceerd zal worden in de fabriek in Emden. De eerstvolgende volledig elektrische wagen die we van Volkswagen mogen verwachten is de I.D. Neo. Deze zou in het Poolse Zwickau geproduceerd worden en rond de 23.000 euro gaan kosten.

Bron: Bloomberg

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x