AutoElektrischToekomst

VW brengt 27 elektrische modellen tegen 2022

Het is Volkswagen menens met haar strategie rond elektrische wagens. Op een persconferentie in Dresden kondigde de Duitse autobouwer aan dat het tegen 2022 27 nieuwe elektrische wagen wil bouwen op het speciaal daarvoor ontwikkelde MEB Platform. Het project krijgt de naam “Electric for all”

Tussen deze 27 modellen zitten uiteraard ook de reeds aangekondigde wagen zoals de ID Crozz die in 2020 op de markt moet komen en het 5-deurs model dat eind 2019 het levenslicht moet zien.

Volkswagen concept cars

Om dit mogelijk te maken heeft Volkswagen een modulair platform ontwikkel MEB (Modularer Elektrifizierungsbaukasten) wat verwijst naar soort modulaire elektrische toolkit die als basis moet dienen voor de 27 nieuwe modellen.

Onderaanzicht van het MEB platform

Volkswagen beschouwt dit MEB-project als éé van de belangrijkste in de geschiedenis van het merk. Thomas Ulbrich directeur E-mobility vergeleek het met de overgang van de Kever naar de Golf

Auto’s die gebouwd worden op dit platform zouden een actieradius hebben van om en bij de 250 kilometer en zouden 80% kunnen worden geladen in 30 minuten.

In het totaal heeft Volkswagen, over de verschillende merken heen niet minder dan 7 miljard euro opzij gezet om de overstap naar elektrische wagen te maken.

Bron: Greencarreports

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
2
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x