AutoElektrischToekomst

Audi stelt Tesla-killer e-tron voor

Het heeft even op zich laten wachten maar Audi heeft finaal zijn e-tron voorgesteld. Dit model dat in Brussel zal worden geproduceerd werd voorgesteld in San Fransico. De vertraging heeft natuurlijk wel wat gevolgen voor het merk. Het zit immers niet meer alleen in het segment. Mercedes kondigde recent zijn EQC aan en de Tesla Model X en Jaguar I-Pace zijn reeds verkrijgbaar op de markt. 

De e-tron is, zoals te verwachten voor een wagen in dit segment behoorlijk ruim. 4,9 meter lang (dat is 24 centimeter langer dan de Q5) , 1,93 meter breed en 1,66 m hoog. Er is plaats voor 5 personen en qua kofferruimte moet de wagen met zowat 600 liter zeker niet onderdoen voor andere wagens van dit formaat. Vooraan in de wagen vind je nog eens plaats voor zowat 60 liter bagage.

 

 

De energie wordt aangeleverd door een accu met een capaciteit van 95 kWh. Deze batterij is in de bodem geplaatst wat het zwaartepunt van de wagen natuurlijk ten goede komt. Volgens Audi moet deze batterij in de WLTP cyclus een actieradius leveren van 400 kilometer. Al werd dit nog niet officieel bevestig.

De wagen is voorzien van 2 elektromotoren die een vermogen van 408 PK moeten leveren (vooraan 170 PK en achteraan 190 PK) De e-tron moet in minder dan 6 seconden de 100 km/u halen en gaat door tot aan een topsnelheid van 200 km/u

Een leuke extra feature op de e-tron, de Virtual Mirrors. Deze vervangen de buitenspiegels door camera’s die een beeld sturen naar de 7 inch oLED schermen in de deurpanelen. Audi had gehoopt deze in primeur te kunnen voorstellen maar door de vertraging was Mercedes en Lexus al eerder met deze innovatie gekomen.

Hoeveel betaal je nu voor al dit moois? Audi kondigt een prijs aan van 82.400€ voor de Belgische markt. Als je dit vergelijkt met de goedkoopste Model X dan is de e-tron zowat 6.000€ goedkoper en dit terwijl de Tesla batterij “slechts” een capaciteit heeft van 75kWh. Het is duidelijk dat Tesla zijn alleenheerschappij in dit segment snel aan het verliezen is.

 

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x