ElektrischFiets

6 procent BTW voor elektrische fietsen

Binnenkort daalt de BTW op elektrische fietsen naar 6 procent. Tenminste als de PS en de kamercommissie financiën hun zin krijgen van Europa.

Het initiatief voor de wijziging komt van Laurent Devin een Waalse PS politicus die, via de verlaging een belangrijke impuls wil geven aan het gebruik van de elektrische fiets als alternatief en milieuvriendelijke vervoersmiddel. De voltallige kamercommissie financiën is hem hierin gevolgd wat inhoudt dat op Belgisch niveau het voorstel door het parlement zal worden aangenomen (tenzij dit niet lukt voor de regeringswissel en een eventuele toekomstige meerderheid dit niet meer zou zien zitten)

De volgende stap die nu moet worden genomen is Europa. De Europese commissie moet immers voor dergelijke wijzigingen nog haar fiat geven.

248 Euro korting

Bij een fiets die op dit moment 1.999 Euro kost spreken we al gauw van een verschil in prijs van 248 Euro. Voor een fiets in het topsegment van € 5.000 loopt de korting op tot € 620.

Rem op de verkoop

Ik-rij-elektrisch.be juicht dergelijke initiatieven natuurlijk toe en we zijn ervan overtuigd dat dit een belangrijke bijkomende impuls kan hebben op de verkoop van elektrische fietsen. Alleen is het belangrijk dat er heel snel duidelijkheid komt. Heel wat consumenten zullen nu immers hun aankoop gaan uitstellen in afwachting van een definitieve goedkeuring.

Bron: HLN.be

Lees ook: 6% nu ook goedgekeurd door de kamer

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x