AutoElektrisch

Ook Fisker wil model Y concurrent maken

We hadden het er al over. De echte markt voor elektrische wagens ligt in het middensegment. De markt tussen de 25.000 en 40.000 Euro. En iedereen wil daar graag een graantje van meepikken. Het moet echter gezegd de ene aankondiging is al meer geloofwaardig dan de andere.

De laatste aankondiging kwam van Fisker die een elektrische SUV op de markt wil brengen die minder dan 40.000 Euro zal gaan kosten, een batterij krijgt van meet dan 80 kWh en een actieradius van 480 kilometer. Als de plannen van Henrik Fisker, de CEO van het bedrijf werkelijkheid worden zal je vanaf de 2de helft van 2021 in een elektrische Fisker naar je werk kunnen.

Brokkenparcours
De Fisker Emotion
De Fisker Emotion

Zoals gezegd, niet elke aankondiging is even geloofwaardig. Tot nu toe is Fisker niet zeer succesvol geweest in het op de markt brengen van auto’s. Fisker Automotive, de producent van de Fisker Karma, ging in 2013 failliet en de restanten werden overgekocht door het Chinese Wanxiang. In 2016 startte Henrik dan met een nieuw bedrijf dat kortweg Fisker werd genoemd. Het initiële plan was om 2020 de EMotion sedan op de markt te brengen maar die lancering is nu reeds uitgesteld. De Emotion zou meer dan 100.000 euro gaan kosten. Het bedrijf geeft echter aan dat het nu eerst wil starten met een betaalbaar model.

Prototype

Fisker gaat nog dit jaar (2019) een prototype van de nieuwe wagen voorstellen. De productie zou in de VS plaatsvinden maar ook hier moeten nog een aantal belangrijke knopen worden doorgehakt. Ook het vlak van verkoop gaat Fisker Tesla-gewijs te werk gaan. De wagen zullen direct aan de consument verkocht worden zonder tussenkomst van een dealernetwerk.

Hoe meer zielen hoe meer vreugde

Hoe meer elektrische wagens er op de markt komen hoe meer keuze de consument krijgt en hoe sneller de adaptatie van elektrisch rijden zal gebeuren. Dus niettegenstaande we op dit moment, gezien de voorgeschiedenis van het bedrijf, nog sceptisch staan ten opzichte van dit project hopen we uiteraard dat het deze keer wel raak zal zijn.

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x