AutoElektrisch

Opstaan met 23PK extra onder de motorkap

Tesla heeft nog maar eens gedemonstreerd in welke mate ze de autowereld op zijn kop zetten. Tot een paar jaar geleden vond iedereen het normaal dat je eigenlijk permanent met een wagen reeds die qua technologie verouderd was. Het duurde immers een paar jaar om een nieuwe wagen te ontwikkelen. Eens die op de markt kwam was dit met technologische concepten die in heel wat gevallen al voorbijgestreefd waren.

Toen Tesla de markt bestormde kwamen ze met concepten uit de technologiewereld waar de auto industrie nog nooit over had nagedacht. Eén van die concepten waren de updates via het net. Op deze manier kan Tesla op elk moment dat zij iets nieuws hebben dat ze de moeite waard vinden om te delen met hun klanten deze feature in één keer verspreiden. Bovendien kunnen ze probleemloos kiezen voor welke modellen ze dit willen toepassen. 

5% meer kracht 

Deze keer heeft Tesla een firmware update gedaan die ervoor zorgt dat de model 3 5% krachtiger is geworden. Hierdoor heeft de wagen 23PK extra gekregen, is het koppel met 23 Newtonmeter opgedreven en is de topsnelheid met 11,2 kilometer per uur toegenomen. Het ongelooflijke aan dit alles is dat Tesla deze updates gewoon gratis verspreid. Ook hier gaan ze in tegen de traditionele reflexen van de autobouwers die steeds gewend zijn geweest om voor elke wijziging of aanpassing flink door te rekenen.

Veiligheid

Tesla liet weten dat ze meer dan een jaar gewacht hebben om deze kracht-update door te voeren. Eerst wilden ze zeker zijn dat dit geen impact ging hebben op de veiligheid van de wagen.  Ook de impact op de componenten van de wagen die nu aan grotere krachten zullen worden onderworpen en op de batterij werden getest. 

Andere extra’s

De update bracht nog een aantal andere leuke extra’s met zich mee. Zo werd de Sentry Mode geïnstalleerd. Een soort geavanceerd alarmsysteem dat de 8 camera’s van de wagen gebruikt wanneer de die geparkeerd is. Je kan het een beetje vergelijken met een dashcam maar dan veel geavanceerder en uitgebreider. Ook de Dog Mode werd toegevoegd. Hiermee kunnen eigenaars hun huisdier in de wagen laten en zal er automatisch gezorgd worden voor een aangename temperatuur. Op het scherm van de Tesla verschijnt een boodschap voor eventuele omstaanders om aan te geven dat ze zich geen zorgen moeten maken over het dier in de wagen.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x