ElektrischFiets

Fietsleasing, waarom zou ik dat overwegen

Leasing kennen we natuurlijk al jaren uit de markt van de bedrijfswagen maar het kan voor heel wat verschillende soorten producten (wagens, computers, bedrijfsgebouwen) worden toegepast. Simpel gezegd komt het erop neer dat een partij een iets aankoopt en het vervolgens ter beschikking stelt van een andere partij tegen een vooraf betaalde huurprijs. In de meeste gevallen wordt bij een leasingcontract ook een aankoopoptie voorzien op het einde van het contract. De laatste jaren zien we dat een fiets leasen steeds populairder wordt.

Fietsleasing

Nu de elektrische fiets meer en meer in beeld komt als alternatief voor het woon-werk verkeer zien we ook steeds meer bedrijven ontstaan die zich specialiseren in het aanbieden van leaseformules voor (elektrische fietsen)

Waarom kiezen voor fietsleasing

Fietsleasing is in principe vooral een financieel instrument voor bedrijven. Als particulier kan je ook gaan leasen maar je verliest veel van de voordelen waardoor een lening op afbetaling waarschijnlijk een betere optie is indien je er de voorkeur aan geeft om niet de volledige aankoopsom in één keer te betalen.

De bedrijven hebben een aantal voordelen die verbonden zijn aan (fiets)leasing:

  • Een belangrijk voordeel is het feit dat je als bedrijf je financiële middelen slechts beperkt dient aan te spreken in het geval van leasing. Je moet immers de fiets of fietsen niet in één keer gaan betalen.
  • Leasing geeft ook een grotere flexibiliteit. Als je het geleasede goed niet met wil kan je, mits het volgen van de contractuele afspraken relatief makkelijk een einde maken aan het contract.
  • Het maakt de administratie een pak eenvoudiger. De leasinggever neemt die immers in de meeste gevallen voor zijn rekening.
  • Leasing neemt heel wat kopzorgen weg. Als er een defect is aan de fiets of er is een onderhoud nodig dan dient de leasinggever dit op te lossen. Als bedrijf kan je je dus beter focussen op je kerntaken.
Voordelen voor de werknemer en voor de werkgever

Als werkgever kan je, via een leasingformule elektrische fietsen ter beschikking stellen van de je werknemers. Je kan zelf bepalen in welke mate je daarin wil tussenkomen. In sommige bedrijven betaalt de werkgever het volledige bedrag in andere helemaal niets. Meestal wordt er een tussenvorm gevonden.

Fiscaal voordeel & fietsvergoeding

Een elektrische fiets kan op dit moment nog 120% in kosten worden gebracht. Bovendien kan je als bedrijf aan je werknemer een fietsvergoeding geven van 0,24 Euro per kilometer woon-werk verkeer. Hierdoor kan de werknemer als snel een leuke extra verdienen door met de fiets te komen.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x