AutoElektrischToekomst

25% elektrische Skoda’s tegen 2025

Ook Skoda heeft heel wat plannen op de markt van de elektrische wagens. In 2019 beperken de plannen zich nog tot het op de markt brengen van een plug-in hybride maar tegen 2025 wil het Tsjechische merk 10 volledig elektrische modellen in de portefeuille hebben. Als het van Berhard Maier, de CEO van Skoda afhangt vertegenwoordigen deze 10 modellen tegen dan 25% van het totaal aantal verkochte Skoda’s.

MEB-Platform

Om deze targets te realiseren gaat Skoda aan de slag met het MEB-Platform van Volkswagen. Het begint meer en meer duidelijk te worden welke gigantische impact dit platform zal hebben voor alle merken die ressorteren onder de Volkswagen groep.

Twee SUV’s

De Elektrische Skoda Citigo

Onder de eerste 3 modellen die Skoda op de markt wil gaan brengen zal hoogstwaarschijnlijk een betaalbare compacte wagen te vinden zijn (de Citigo?) en 2 SUV’s waaronder de Vision iV die op het salon van Genève als conceptwagen werd voorgesteld. Deze Vision iV zou ook een kleiner broertje krijgen die qua prijs waarschijnlijk beter zal passen in het segment waar Skoda traditioneel op mikt. De beide SUV’s zouden gebouwd worden in de Mlada Boleslav fabriek in Tsjechië waar ook de Octavia wordt gemaakt. Door gebruik te maken van dezelfde productielijn kan Skoda makkelijker de productiecapaciteit aanpassen aan de werkelijke vraag.

Ambitieus

De Skoda Vision iVVoor een merk met op dit moment nog geen enkele elektrische wagen zijn dit zeker ambitieuze plannen. Dat geeft de CEO dan ook toe. Hij bevestigd dat er heel wat onderzoek werd gedaan naar de verwachtingen van de klanten en dat uit dit onderzoek de 25% zeker haalbaar blijkt. Uiteraard moeten de mensen eerst een beeld krijgen van wat Skoda juist gaat aanbieden en in welk marktsegment ze zich gaan positioneren. Tenslotte gaan we ook sterk in de gaten moeten houden wat de concurrentie, die uiteraard ook niet stil staat gaat doen in het instapsegment.

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x