AutoElektrisch

Te weinig batterijen voor de Audi e-Tron

Volgens een aantal bronnen in de Brusselse Audi fabriek en bij toeleveranciers slaagt Audi er op dit moment niet in om het gewenste aantal e-Tron’s te produceren als gevolg van een tekort aan batterijen. Alweer volgens deze bronnen ligt het productiedoel op 300 exemplaren per dag. Op dit moment zouden er slechts 150 exemplaren per dag van de band rollen. Hoofdoorzaak zou het tekort aan batterijen zijn. Deze worden normaal geleverd door LG Chem die ze laat produceren in een Poolse fabriek.

Vallen en opstaan

Het is niet de eerste tegenslag waar Audi in het kader van de e-Tron mee wordt geconfronteerd. In oktober 2018 hebben we reeds gemeld dat er een aantal problemen waren met de software die voor vertraging bij de productie zorgden. Ook op dat moment was er sprake van een conflict met LG Chem rond de prijs van de e-Tron. Volgens Audi zelf loopt de productie van de e-Tron volgens een met de toeleveranciers afgesproken schema. Zij willen niet bevestigen dat er achterstand zou zijn op de productieplanning. Ze hebben ook nooit specifieke targets vrijgegeven.

Europa reeds geleverd

Nog volgens Audi zijn alle voor Europa bestelde wagens reeds uitgeleverd. De eerste exemplaren rolden reeds in september van de Brusselse productieband. In het totaal mocht Audi 20.000 bestellingen voor de e-Tron noteren waarvan 2.500 voor de Belgische markt. De productie die nu wordt gemaakt zou voorzien zijn voor de Noord-Amerikaanse markt. Wie op dit moment een e-Tron wil moet rekening houden met een levertijd van ongeveer 5 maanden.

Bron: Tijd en AD

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x