ElektrischMotor

Honda gooit zich op de markt van elektrische motoren

Honda is een merkt dat al decennia lang een leidende positie heeft in de motorenmarkt. Het is dus bijna niet te geloven dat de Japanners er tot nu over hebben gedaan om hun eerste stappen te zetten op vlak van elektrische motoren. In hun thuisland, werd eerder deze week, tijdens de Tokyo Motorcycle show, de eerste elektrische Honda motorfiets voorgesteld. Het gaat om crossmotor die op vlak van frame gebaseerd  is op de CRF450.

Honda gaf erg weinig details vrij met betrekking tot deze prototype motor. Zo is er geen duidelijkheid over specificaties of prestaties. De motor zelf is geen Honda product. Deze werd ontwikkeld door Mugen. 

Ook een elektrische scooter

Honda Benly Elektrische scooterNaast de elektrische crossmotor lanceert Honda ook een elektrische versie van de Benly scooter. Normaal gezien heeft deze Benly een 110cc motor maar in de versie die op de Tokyo Motorshow werd voorgesteld ligt een 100% elektrische motor. Voor deze Benly maakt Honda gebruik van de makkelijk wisselbare batterijen die reeds werden ontwikkeld voor de PCX maxi scooter. Het voordeel van dergelijke batterijen is dat je supersnel een nieuwe batterij in de scooter kan stoppen om weer met een volle actieradius aan de slag te gaan. Op die manier kunnen de scooters, die veel gebruikt worden voor het leveren van bestellingen in steden, quasi permanent operationeel blijven.

Prototypes

Honda zelf geeft heel weinig commentaar met betrekking tot hun elektrische plannen. Het niveau van afwerking van de voorgestelde modellen en het feit dat Honda zelf ernaar verwijst als zijnde prototypes en geen conceptoefeningen geeft wel aan dat de plannen om met deze types naar productie te trekken redelijk concreet zijn.

Bron: Electrek

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x