AutoElektrisch

Alles wat je moet weten over het opblinken van je wagen

Je wagen is niet alleen je vervoermiddel, maar ook je pronkstuk, je pareltje en toch ook een klein stukje van jezelf. Je wilt je auto dan ook goed onderhouden en doen blinken. Want geef toe, wat is er leuker dan het zien van al die bewonderende blikken wanneer jij met je bolide voorbij komt sjezen? Hier lees je hoe je je auto tot in de puntjes kunt schoonmaken en kunt laten blinken als een spiegel.

Maak je auto vuil – en krasvrij

Wanneer je veel rondrijdt met je auto, is de kans groot dat hij vuil wordt en er, in het slechtste geval, ook krasjes op komen. Dit alles kun je moeilijk vermijden. Een beetje modder, pekel of sneeuw kunnen je velgen en de lak van je auto al snel besmeuren en zelfs beschadigen. Hoe voorzichtig je zelf ook mag zijn, krasjes zijn bijna niet te voorkomen. Door je auto op de juiste manier te poetsen, kun je dit vuil en deze krasjes gemakkelijk zelf verwijderen. Dat doe je door het simoniseren van je auto. Je auto simoniseren of polijsten, betekent niet alleen het doen glanzen van het lakwerk van je wagen. Je auto simoniseren wil ook zeggen dat je krassen, doffe lak of andere kleine beschadigingen uit je lak gaat wegwerken. Het betekent ook dat je een product op je wagen aanbrengt dat ervoor zorgt dat vuil en water sneller en beter afgestoten worden. Je auto simoniseren of polijsten kun je gemakkelijk zelf doen wanneer je daar de juiste producten voor in huis hebt.

Cosmetische ingreep voor je wagen

Aangezien je auto zo belangrijk is voor jou, en je wil dat hij er op zijn paasbest uitziet, kun je auto detailing overwegen. Deze term komt overgevlogen uit Amerika, het land bij uitstek waar ze de liefde voor je auto als geen ander begrijpen. Een car detailer voert een aantal systematische bewerkingen en procedures uit die ervoor zorgen dat je auto in de best mogelijke staat behouden wordt. Gemakkelijker uitgelegd komt het erop neer dat een car detailer zichtbare en onzichtbare onzuiverheden uit zowel het interieur als exterieur van je wagen verwijdert. Dit gebeurt door het gebruik van bepaalde auto onderhoudsproducten. Deze manier om je auto super grondig te reinigen verloopt in een proces van 5 stappen. Daarbij wordt je auto eerst grondig gewassen. Vervolgens wordt de lak ontdaan van contaminaties en worden de aanwezige krassen verwijderd. In de derde stap wordt de lak gevoed en voorzien van een diepe glans. Hierna wordt je wagen beschermd door hem te waxen. De laatste stap is het onderhouden van je wagen tussen de was- en waxbeurten door. Op deze manier wordt je auto optimaal beschermd tegen de schadelijke invloeden van zonneschijn, sneeuw en vuiligheid. Na een car detailing straalt je auto weer alsof hij net uit de showroom gereden komt.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x