AutoElektrisch

5 redenen om elektrisch te gaan rijden

In de toekomst gaat iedereen elektrisch rijden. Zover is het nog lang niet, maar het kan helemaal geen kwaad om met de toekomst bezig te zijn. Sterker nog, er zijn genoeg goede redenen te bedenken om nu al over te stappen op elektrisch rijden. In dit artikel staan 5 redenen om de benzineauto in te ruilen voor een elektrisch voertuig.

Het is beter voor het milieu

De voornaamste reden om elektrisch te gaan rijden is een beter milieu. De wereld moet gezamenlijk beter voor de aarde zorgen. Een belangrijk onderdeel daarin vormt het rijden. Uitlaatgassen van benzine- en dieselauto’s zijn slecht voor het milieu, een elektrische auto draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot. En omdat elektromotoren stil zijn, verminderen ze ook de geluidsoverlast. Mensen die aan de Antwerpse of Brusselse ring wonen, gaan dit in de toekomst zeker merken.

Groot aanbod

Elektrisch rijden is zeker niet meer voor een kleine club weggelegd. De auto’s zijn al jaren op de markt. Niet alleen de nieuwe modellen zijn er in overvloed, een tweedehands auto is ook steeds vaker elektrisch. Dat komt omdat er steeds meer mensen elektrisch rijden. En veel auto’s worden na enkele jaren nu eenmaal ingeruild voor een nieuw model. Daar kun jij van profiteren.

Ze worden steeds betaalbaarder

Een nieuwe elektrische auto kost nog altijd meer dan de meeste nieuwe voertuigen met een traditionele verbrandingsmotor. Maar het prijsverschil wordt kleiner en kleiner, hoewel een elektromotor nog altijd wat duurder is. Een voordeel is echter dat er steeds meer tweedehands elektrische auto’s op de markt komen. En deze zijn een stukje voordeliger. Dit geeft jou de kans om voor een gereduceerd tarief in een elektrische auto te rijden en je steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Het bereik wordt steeds langer

Wat veel mensen weerhoudt van het kopen van een elektrische auto is het bereik. Of beter gezegd, het beperkte bereik. Dat is een misvatting, want elektrische auto’s kunnen steeds langere afstanden rijden. Uiteraard hangt dit van het type af en hoe oud de auto is. Maar ook een tweedehands elektrische auto kan een mooi bereik hebben. Daarnaast kun je bij veel laadpunten voor de optie ‘snel’ kiezen. En het is ook zo dat je waarschijnlijk niet dagelijks honderden kilometers hoeft te rijden. Tijdens die twee keer per jaar dat je op vakantie gaat, is het niet erg om wat langer te stoppen bij een laadpunt.

Het is goedkoper

De aanschaf mag misschien flink zijn, maar elektrisch rijden is daarna goedkoper. Benzine is nu eenmaal duurder dan elektriciteit, zeker als je over een eigen laadpaal beschikt. Openbare laadpunten zijn wat prijziger, maar nog altijd goedkoper dan het ‘oude’ tanken. En je kunt elektrisch rijden natuurlijk altijd wat goedkoper maken door een tweedehands auto te kopen. De kwaliteit van auto’s gaat namelijk veel minder snel achteruit dan de prijs.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x