AutoElektrischToekomst

Atlis zoekt 1 miljoen dollar voor elektrische Pick-up.

Pick-up trucks zijn lawaaiproducerende en brandstofverslindende milieumonsters. Dat hebben ze bij Atlis goed begrepen. Omdat ze de fun van het rijden met een pick-up willen combineren met een lage milieu-impact willen ze een 100% elektrische pick-up gaan produceren.

Spectaculaire specificaties

Atlis zoekt 1 miljoen dollar voor elektrische Pick-up.Bovendien willen ze dit doen aan een relatief betaalbare prijs (45.000 dollar wat omgerekend ongeveer 40.000 Euro is) en met behoorlijk indrukwekkende specificaties. Zo zou de wagen een autonomie van 480 kilometer moeten krijgen en, hier wordt het helemaal ambitieus, moeten opladen in 15 minuten.

Dat is echter niet alles. De wagen spurt naar 100 km:u in iets meer dan 5 seconden en zou een spectaculaire top halen van 193 km/u (naar eigen zeggen begrenzen ze vanaf daar elektronisch)

Win een Atlis

Je kan momenteel al een Atlis reserveren en de lat ligt behoorlijk hoog. De eerste 5.000 reservaties krijgen of 20% korting of levenslang gratis laden. Behoorlijk spectaculair allemaal voor een wagen die nog niet bestaat. Atlis zoekt immers 1 miljoen dollar om een eerste werkend prototype te bouwen. Indien ze dit halen willen ze onder de initiële investeerders 4 Atlis Pick-up trucks en 1 Ford Raptor verloten.

Wij van ik-rij-elektrisch.be gaan voorlopig in ieder geval nog een beetje wachten met investeren in Atlis. Op dit moment lijken de plannen ons wel heel ambitieus.

 

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x