ElektrischFiets

Kan je elektrisch fietsen als sport beschouwen?

De discussie is al even oud als de elektrische fiets zelf. Is elektrisch fietsen nu spoten of niet? Bezitters van een e-bike beweren bij hoog en laag van wel sceptici staan aan de andere kant van de discussie.

Gelukkig is er in zo een geval de wetenschap om mee te helpen knopen door te hakken. In Groot-Brittannië werd onder de naam PEDAL door de School for Policy Studies en de NIHR Bristol Biomedical Research Centre in samenwerking met Life Cycle onderzoek gedaan naar de impact van elektrisch fietsen. 18 personen die lijden aan Diabetes type 2 kregen gedurende een aantal maand een elektrische fiets ter beschikking. Uit het onderzoek bleek dat de meeste deelnemers na een aantal maanden fitter waren geworden en verschillende deelnemers hadden ook gewicht verloren.

Bovendien bleek dat 14 van de 18 deelnemers de fiets wouden overkopen aan het einde van het onderzoek. Volgens een van de deelnemers is het inderdaad een stuk minder lastig om met een elektrische fiets te rijden maar dat zorgt er dan weer net voor dat je de fiets ook uithaalt voor ritten waar je ander nooit aan zou beginnen.

Ashley Cooper, Professor in Physical Activity and Public Health van Centre for Exercise, Nutrition and Health Sciences aan de Universiteit van of Bristol is erg tevreden met de resultaten. Het is de bedoeling om op basis van dit beperkte onderzoek te gaan werken met een grotere groep mensen met diabetes type 2. Op die manier kan men beter in kaart brengen welke positieve impact fietsen met een elektrische fiets kan hebben voor deze patiënten.

Bron: University of Bristol

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x