ElektrischMotor

Elektrische Harley wordt op 6 November voorgesteld.

Harley Davidson, het iconische Amerikaanse motormerk, heeft aangekondigd dat het op 6 November, op de EICMA in Milaan, de LiveWire gaat voorstellen.

De LiveWire is de lang aangekondigde 100% elektrische Harley Davidson. Voor het bedrijf uit Wisconsin is dit een historische stap. 115 jaar lang rolden er enkel brandstof aangedreven voertuigen uit de Harley-Fabrieken. Reeds in 2014 gaf Harley aan dat ze volop inzetten op de elektrische motorfietsen. De Lifewire is daar nu het eerste productieklare resultaat van.

Vanaf 2019 te zien op de baan

De motorDe 100% elektrische Harley Davidson LiveWire wordt zoals gezegd voorgesteld op de Italiaanse motorbeurs EICMA en zal vanaf 2019 geleverd kunnen . Het is de bedoeling om dit model aan te vullen met een volledige range van elektrische motoren. Deze range zou tegen 2022 helemaal zijn uitgerold.

De beslissing van Harley Davidson om naast zijn traditionele gamma ook elektrische motoren te gaan ontwikkelen moet zeker als strategisch worden aanzien. Na heel wat succesvolle jaren ziet het merk de laatste jaren zijn populariteit immers dalen. Sinds 2016 wordt het bedrijf jaar na jaar geconfronteerd met tegenvallende resultaten.

Het geluid van een Harley

Naast iconische motoren heeft een Harley natuurlijk ook een iconisch geluid. De vraag hoe een elektrische Harley gaat klinken houdt dus ook heel wat mensen bezig. In het onderstaande filmpje dat door Harley Davidson zelf werd vrijgegeven, krijg je alvast een impressie. Mijn gevoel is dat het vooral dicht aanleunt bij het geluid van een formule 1 wagen.

Specs

Harley zelf heeft nog geen specificaties vrijgegeven voor de LiveWire maar op het internet circuleren al een aantal indicatieve cijfers. Probleem hier is dat de meeste cijfers gepasseerd zijn op de cijfers die reeds in 2014 werden vrijgegeven. Daarin staat dat de motor met een vermogen van 74PK en een koppel van 70 Nm in ongeveer 4 seconden van 0 naar 100 km/u zou sprinten. De topsnelheid zou zijn begrenst op 150 en het rijbereik zou 85 kilometer zijn. Vooral op het vlak van het rijbereik vermoeden wij dat de finale specificaties een pak hoger zullen uitvallen.

De 100% elektrische Harley Davidson LiveWire

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x