AutoBatterijElektrisch

Betaalbare Tesla tegen 2023?

Als het van Elon Musk afhangt hebben we tegen 2023 een nieuwe Tesla op de markt die voor een grote groep betaalbaar moet zijn. De technologie die hier voor de doorbraak moet zorgen moeten we gaan zoeken bij de batterijen. Zowat iedereen in de auto-industrie zet momenteel in op betaalbare batterijen met meer capaciteit. Zo is het Musk zijn bedoeling om de batterijcapaciteit met 54% op te drijven en terzelfdertijd de prijs met 56% te laten zakken. Hij moest wel toegeven dat het bedrijf nog niet klaar is om deze doorbraken op dit moment te realiseren.

Battery Day Event

De topman van de Amerikaanse autoconstructeur deed zijn uitspraken op het Battery-Day event in Fremont waar hij de aandeelhouders toesprak. Omwille van de Corona-crisis werd er een soort drive-in setting gecreëerd waarbij 240 aandeelhouders de toespraak konden volgen vanuit een Tesla model 3. Applaudisseren konden ze door te toeteren. Nog eens 270.000 mensen volgden het event online.

Onder de verwachtingen

Niettegenstaande deze aankondigingen waren de aandeelhouders van tesla over het algemeen ontgoocheld. Er was meer en beter nieuws verwacht op deze Battery-day. Het aandeel dat de laatste maanden naar ongekende hoogtes was gespurt werd dan ook snel afgestraft op de beurs. Het bedrijf verloor in één dag 43 miljard dollar aan beurswaarde door een aandelendrop van 7,7%

4 1 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x