AutoBatterijElektrischToekomst

Hyperion XP-1. Californische supercar op waterstof

Hyperion, een Californisch bedrijf dat gespecialiseerd is alles wat te maken heeft met energie uit waterstof is erin geslaagd om een echte supercar te bouwen die elektrisch is, supersnel en een bereik heeft van niet minder dan 1.600 kilometer.

Extreem bereik

Hyperion XP-1. Californische supercar op waterstofDit extreem bereik is mogelijk door een aantal factoren. De wagen die elektrisch aangedreven wordt haalt zijn energie niet uit een batterij maar produceert die uit de waterstof. gecomprimeerde waterstof heeft veel meer vermogen per liter dan wat je in een batterij kan opslaan. Bovendien weegt het, in tegenstelling tot diezelfde batterij quasi niets. De wagen is dus ook veel lichter wat alweer een bonus is voor de actieradius.  

Snel laden

Ook een ander nadeel van de klassieke elektrische auto verdwijnt hiermee. De XP-1 voltanken met vloeibare waterstof zou 3 tot 5 minuten in beslag nemen. Een pak efficiënter dus dan de laadbeurten met je elektrische wagen.

Extreme prestaties

Hyperion XP-1. Californische supercar op waterstofNaast de 1.600 km rijbereik en het feit dat hij er oogverblindend uitziet heeft de wagen nog heel wat troeven. Zo ga je van 0 naar 100 in 2,2 seconden. Bovendien klokt de bolide af op een topsnelheid van 350 km/u. 

Om dat alles onder controle te houden vindt u in de schitterende cockpit een 93 inch curved screen. 

300 exemplaren

Wil je er eentje? Dan moet je nog wachten tot 2022. Want dan wordt de eerste van 300 exemplaren geleverd. Momenteel is er nog niets gekend over de prijs. 

Hyperion laat wel weten dat ze ook een netwerk van tankstations zullen uitbouwen om het gebrek aan mogelijkheden om waterstof te tanken in de VS te counteren. Ambitieuze jongens in ieder geval daar in Californië.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x